Cocamidopropyl betaine

Viser alle 4 resultater

Cocamidopropyl betaine er et overfladeaktivt vaskemiddel, der bruges i produkter til personlig pleje, kosmetik og rengøringsprodukter. Det bruges blandt andet til at reducere statisk elektricitet i håret, fugtgive huden og som skumforstærker. Som overfladeaktivt vaskemiddel kan du fx finde cocamidopropyl betaine i shampoo, tandpasta, kontaktlinseløsninger, flydende sæbe, rengøringsmidler og makeup-fjerner. Cocamidopropyl betaine findes desuden som emulgeringsmiddel og fortykningsmiddel i kosmetik.

Cocamidopropyl betaine har skabt sundhedsmæssige bekymringer hos flere, da det kan give allergisk hudreaktion og ikke er et miljøvenligt stof. Nogle typer af cocamidopropyl betaine er udvundet fra kokosolie eller palmeolie, hvilket fjerner risikoen for hudallergi.

Cocamidopropyl betaine er uskadelig, hvis den anvendte mængde i produktet holder sig inden for de strenge krav til brug i økologisk kosmetik, som er fastsat af Soil Association, EcoCert og Organic Food Federation. Det er en god ide at holde øje med disse mærkninger, når du handler økologisk hudpleje og rengøringsprodukter.

PRIMÆRE EGENSKABER:

Overfladeaktivt vaskemiddel
Skummemiddel
Nogle typer er udvundet fra kokosolie eller palmeolie