Kakao er et 4-8 meter højt træ med navnet Theobroma Cacao. Oprindeligt voksede kakaotræet i Amazonas i Sydamerika, men er nu også plantet i andre tropiske egne. Frøene på kakaotræet bliver brugt til kakaopulver, kakaosmør og chokolade.
Kakao indeholder aktive ingredienser som vitamin A, vitamin E og provitamin B5 (D-panthenol). Ved hjælp af kakaofrøene fra Theobroma Cacao kan man udvikle en fast, vegetabilsk smør, der bl.a. bruges til at forbedre konsistensen på emulsioner. Men kakaosmørret fungerer også som en beskyttende barriere på huden og bevarer fugtbalancen. I hudplejeprodukter anvendes kakao ofte til sart og tør hud, og den karakteristiske duft efterlader en med en beroligende og sanselig fornemmelse i kroppen.
Kakao anvendes ofte i cremer, men også fugtgivende masker, fx kombineret med et exfolierende granulat.
PRIMÆRE EGENSKABER:
• Forbedrer hudens elasticitet
• Velduftende og fugtgivende
• Indeholder mange naturlige antioxidanter