Viser alle 6 resultater

Sodium phytate – eller på dansk; Natriumphytate – er natriumsaltet af Phytic Acid. Phytic Acid (fytinsyre) findes rigeligt i plantevæv, især klid og frø, hvor det fungerer som den vigtigste oplagringsform for fosfor.

Sodium Phytate er et helt naturligt chelateringsmiddel. Chelateringsmidler tilsættes ofte til kosmetiske formuleringer som et middel til at konservere, blødgøre og binde ingredienserne i produktet sammen. Sodium Phytate er således et naturligt konserveringsmiddel, der kan bruges som erstatning for dinatrium EDTA og tetrasodium EDTA, som er på EU’s liste over hormonforstyrrende stoffer.

Sodium Phytate modvirker misfarvning og harskning af kosmetiske produkter ved at binde sig til de spormetaller, som alle mikroorganismer har brug for. Derved svækkes bakteriedannelsen og produktet konserveres effektivt.

Ud over dets konserverende egenskaber har Sodium Phytate andre hudfordele:

Primære egenskaber:

  • Fugter huden
  • Forbedrer hudens elasticitet
  • Normaliserer fedtet hud